Äta

Veckans lunchmeny

Veckans NjutLunch v.9

Onsdag 

- Från bonden: Örtstekt tuppkyckligbröst från Marieström med apelsin och  grönpepparsås, dragonrostad potatis, rostad fänkål

- Från havet: Dagens fångst med brynt smör, räkor, hackat ägg, dillglaserad potatis, syrad gurka, gröna ärtor och riven pepparrot

- Från trädgården: Asiatiska kikärtsbiffar med udonnudlar, kålbuljong med svensk ärtsoja och lime, misomajonäs, rostad ostronskivling och broccoli, paksoy, picklad gurka

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away!

 

Torsdag

- Från bonden: Långsjuden hel fläsksida med kryddpeppar och äppelcidersås, persiljeglaserad potatis, smörkokta morötter, gröna ärtor, paradissenap

- Från havet: Dagens fångst med brynt smör, räkor, hackat ägg, dillglaserad potatis, syrad gurka, gröna ärtor och riven pepparrot

- Från trädgården: Asiatiska kikärtsbiffar med udonnudlar, kålbuljong med svensk ärtsoja och lime, misomajonäs, rostad ostronskivling och broccoli, paksoy, picklade gurka

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Alla rätter kan även fås som Take Away!

 "KonTorsdag" Byt hemmakontoret till våra härliga vyer utanför fönstret. Ett paket med frukt, vatten och kaffe hela dagen, samt lunch med bordsservering och ett glas bubbel. 250:-

Fredag

- Från bonden: Confiterat anklår med rödvinsås, belugalinser, tryffelpotatispuré, rostad kålrot

- Från havet: Dagens fångst med vitvinsås, gräslök och dill, krossad potatis med schalottenlök och citron, ärthumus med räkor 

- Från trädgården: Asiatiska kikärtsbiffar med udonnudlar, kålbuljong med svensk ärtsoja och lime, misomajonäs, rostad ostronskivling och broccoli, paksoi mm

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Lördag & Söndag - riktiga Njutdagar!

"Lilla frukosten" serveras 09-10:30

Våfflor kan ni grädda hela helgen!

Fika hela dagen 9.00-16.00

Lunch serveras mellan 11.30-15.00

- Från Bonden: Helstekt ryggbiff med tryffelrödvinsås med schalottenlöksvinegrette, bakad morötter med svart vitlöksemulsion. 

- Från Havet: Pocherad torskrygg med basilikamixad vitvinsås, krossad Amadinepotatis, sallad med rostade tomater, champinjoner, ruccola & parmesan. 

- Från trädgården: Asiatiska kikärtsbiffar med udonnudlar, kålbuljong med svensk ärtsoja och lime, misomajonäs, rostad ostronskivling och broccoli, paksoi mm.

Vi serverar också: Husets köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon och pressgurka samt Lyxells Sydfranska fisksoppa med räkor, rouille och krutong.

Veckans Njutlåda för avhämtning 

Förrätt: Ceasarsallad på råkost och räkor samt en len blomkålssoppa.

Varmrätt: Wallenbergare på kalvfärs med rödvinsås, tryffelpotatispuré och rostade morötter.

Dessert: Passionsfruktspannacotta på färskost med en vitchoklad, cocos, citron och vallmokaka, italiensk maräng, rostad vitchoklad samt passion och mangotapioka.

275:-/p

Sista beställning kl.15 på torsdag. Hämtas fredag mellan 15.00-16.00.

Annat önskemål? hör av dig så ser vi vad vi kan göra!

 Vi ses!

0300-404010 eller 0708-147176

Välkomna

Önskar Ingrid och Ingemar Lyxell med personal

Boka bord på telefon
0300 40 40 10