Menu

DAMER

Damernas Torsdagsgolf 2022

På torsdagar spelar vi damgolf med Valfri Starttid Och Spelpartner (VSOP). Tävlingsanmälan görs via MinGolf och starttid bokar man själv. Det finns reserverade tider på torsdagar för oss damer 16:00-17:20, de tider som inte är bokade släpps tisdag 12:00 för allmän bokning.

Säsongsstart

Vi startar med en lagtävling, Texas Scramble den 1 maj där alla oavsett hcp kan delta. Det är en lottad tävling och målet är att du ska få lära känna fler damer i klubben. Prisutdelning direkt efter tävlingen. Anmälan på Mingolf och tävlingsavgift 80:-.

Extra tävling

Shotgun tillsammans med herrarna tisdag 31 maj!

Gemensam start 14:30 där vi lotta in i bollarna. I tävlingsavgiften ingår hamburgare efter tävlingen.

Anmälan på Mingolf tävling och tävlingsavgift 100:-.

Damernas torsdagsgolf

Spelas 5 maj till den 15 september.

Omgången den 19/5 kan spelas även onsdag den 18/5 då det är företagsgolf på förmiddagarna både onsdag och torsdag.

Den 25/8 är flyttad till onsdag den 24/8.

Från och med september spelar vi 9 hål och Eclecticen uppdateras inte längre.

Race to Barsebäck” ny tävling som ingår i vissa torsdagar och i ordinarie tävlingsavgift. Priser i varje klass med övernattning och greenfeecheckar på vår systerklubb Barsebäck Golf & CC.

Man samlar Order Of Meritpoäng samma som för torsdagsgolfen och följande torsdagar/onsdag ingår:

18/19 maj, 26 maj, 16 juni, 7 juli, 21 juli, 4 augusti

Anmälan torsdagsgolfen: MinGolf tävling före start

Avgift: 80:- betalas före start. Gäst är välkommen att delta och betalar gällande greenfee samt tävlingsavgift. Tävlingsavgift återbetalas ej vid avbruten runda eller om man glömt anmäla sig till tävlingen. Av de 80 kronorna går 5 till OoM och 5 kronor till Eclectic.

Scorekort: De förtryckta som ligger i entrén till klubbhuset. Fyll tydligt i namn och golfid för både spelare och markör. Läggs efter signering i brevinkastet i klubbhusentrén.

Resultat:  Finns på min golf/tävling där även Order of Merit kan följas. Alternativt via tävling på Valldas Websida. Alla deltagare i tävling får även ett mail med pristagare.

Markör måste vara en annan dam som deltar i torsdagsgolfen.

Klasser:  A klassen upp till 17,9 i hcp och B klassen 18,0-40,0

A klass spelar slaggolf dvs par+5 och B klass spelar poängbogey, bägge från röd tee.

För att det ska bli en klass med priser, Order of Meritpoäng och Eclecticregistrering på tävlingsdagen krävs 4 deltagare. Inbetald tävlingsavgift när en klass inte blir full gäller vid nästa tillfälle man spelar damgolfen.

Klasserna har separata Order of Merit och Eclectic.

Varje torsdag är en avslutad tävling.  Vid 4-6 deltagare delas två priser ut. 7-14 deltagare 3 priser och vid fler än 15, 4 priser. Priserna avhämtas i receptionen och man väljer antingen presentkort hos Lyxells eller i shoppen.  Priser ej avhämtade senast två veckor efter tävling tillfaller damgolfen.

De åtta bästa resultaten räknas för Order of Merit. Man får Order of Meritpoäng i den klass man spelar i vid varje tävlingstillfälle. Det innebär att man kan ha poäng i bägge klasserna. Om två eller flera spelare, efter att tillgodoräknat sig sina sex bästa placeringar hamnar på samma totalpoäng, vinner den med flest 1:a-placeringar, sedan flest 2:a-placeringar osv.

Blue Challenge

Spelas mellan den 5 maj och 15 september.  Anmälan görs i Min Golf Tävling före första start, OBS den ligger som tävling den 5 maj.
Spelas som tvåmanna scramble från blå tee med samma lag alla omgångar.
Deltagaravgift för laget 100:- ska vara betald till tävlingsledaren Kerstin Gredevik via swish 0709 94 87 79 före första rundan, ange Blue Challenge och deltagare i laget.
Max 6 spelomgångar varav de 3 bästa räknas.
Reducerat spelhandicap (antalet slag enligt slopen från blå tee) enligt följande (behöver inte räknas ut det görs per automatik vid registrering av ert resultat):
Spelaren med den lägre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,5.
Spelaren med den högre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,2.
Summan av de två avrundat till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap.
Exempel: Spelare A spelhcp 17 x 0,5= 8,5, Spelare B spelhandicap 23×0,2=4,6 blir 8,5+4,6=13,1
lagets spelhcp 13.

Efter utslag från tee väljer laget en bolls läge att spela vidare från, läget markeras  och valfri spelare kan placera sin boll inom ett scorekort inom samma område på banan, ej närmare hål och spela nästa slag. På green placeras den flyttade bollen inom en decimeter från den valda bollens läge och ej närmare hål.
Ex: Vald boll ligger i bunker eller pliktområde då måste den andra bollen placeras i bunker respektive pliktområde.
Spelordning är valfri inför alla slag. Den boll vars läge man väljer att spela från måste inte spelas först och andra slaget måste inte göras av bägge spelarna.
På green; när du puttat eller chippat och kommit väldigt nära hålet kan du håla ut innan din lagkamrat försöker putta eller chippa i bollen. Detta för att spara tid genom att slippa markera och vänta med att putta tills din lagkamrat slagit sitt slag.
Korrekt ifyllt scorekort med Blue Challenge angivet, bägge lagmedlemmarnas exakta handicap och spelhcp för dagen signerat av en i laget samt markören och lämnas till kansliet eller i brevlådan efter avslutad rond. Önskvärt att markör även deltar i Blue Challenge men detta är inte ett krav. Alla resultat redovisas på Valldas hemsida- damer regelbundet.

Priser: Alla startavgifter går till prisbordet.

Resultat Blue Challenge 2022    
Lag 1a 2a 3e 4e 5e 6e     Bästa tre
                   
                   
                   
                   
                        
                   
                   
                   

Damernas Matchcup

Spelas med hcp mellan 16 maj och 31 augusti. Final planeras till den 4 september så alla kan vara med och heja fram finalisterna.

Om ni mot förmodan inte kommer överens om starttid så är det kl 08:00 sista speldagen i respektive omgång som är starttid. Ni bokar första lediga tid från 08:00, ankomstregistrera er som vanligt. Om endast en spelare kommer har hon vunnit omgången. Om ingen är på plats lottas omgången.

Minst 8 deltagare.

Tävlingsavgift: 40:- betalas via Swish till Bibi 0768 96 69 56 före start.

Handicap
I en handicapmatch erhåller spelaren med den högre spelhandicapen hela skillnaden mellan de båda sidornas spelhandicap. Sidan med den lägre spelhandicapen spelar därefter med 0 erhållna slag. Skillnaden i spelhandicapen fördelas enligt index på hålen i stigande följd.

Matchspel (text från Golf.se)

I matchspel tävlar spelarna mot varandra hål för hål.

En spelare vinner ett hål när:
a) han/hon avslutar hålet på färre slag än motspelaren
b) motspelaren skänker hålet
c) motspelaren får den allmänna plikten i matchspel (förlust av hål).

Ett hål är delat när spelaren och motspelaren avslutar hålet på samma antal slag.

En spelare vinner en match när:
a) spelaren leder över motspelaren med fler hål än det finns hål kvar att spela
b) när motspelaren skänker matchen
c) om motspelaren blir diskvalificerad.

Spelarna bör löpande notera ställningen i matchen. Om en spelare är lika mycket ”upp” som det är hål kvar att spela kallas det dormie. Matchen slutar när återstående hål att spela är färre än antalet hål som en sida är upp, t ex 2 upp och 1 återstående hål, vilket anges 2/1.

Om en match är oavgjord efter sista hålet förlängs matchen med ett hål i taget. Hålen ska spelas i samma ordning som under ronden.

Ladies Invitation

Onsdag den 29 juni spelas Ladies Invitation som sponsras av Vallda Golf & Country Club. Bjud in en väninna från en annan klubb som får möjlighet att i lag med dig spela vår fina bana. Anmälan sker till receptionen samtidigt som tävlingsavgiften 750:- betalas. I avgiften ingår gäst greenfee, fralla med dricka, lunch inkl kaffe med kaka samt prisbord. Tänk på att var och en i laget måste ha minst fyra registrerade hcp rundor under de senaste tolv månaderna för att få ta del av prisbordet.

Samling 8:00 vid putting greenen och Shotgunstart 8:30.

HIO

”B&B” (bubbel och blommor) tilldelas spelare som gjort HIO under tävlingsrond och delas ut vid avslutningen den 17 september.

Det är tillåtet att använda golfbil om sådana finns tillgängliga och spelare med läkarintyg prioriteras.

Klubbmästerskap

Den 20-21 augusti spelar vi klubbmästerskap och för damerna är det en gemensam tävling KM/D50. Vi spelar röd tee och det skulle vara roligt om så många som möjligt kunde vara med!

Avslutningstävling

Lördag den 17 september blir det avslutningstävling för dam och herrgolfen. De som deltagit i minst tre torsdagstävlingar under säsongen är välkomna att delta. Alla är naturligtvis välkomna till prisutdelningen för säsongen som sker efter tävlingen den dagen. Mer information kommer.

Seriespel

Valldas damer deltar 2022 i Göteborgs golfförbunds seriespel

D50 div 3 och D60 div 3

Lagledare

Karin Emanuelsson-Rudhag
Telefon: 0704 14 00 10
karin.rudhag@gmail.com

Assisterande lagledare

Randveig Berg
Telefon: 0722 34 02 50
randveig@randveigberg.se

Är du intresserad av att vara med - kontakta Karin eller Randveig.

Kontakta oss

Vallda Golf & Country Club

Vallda golfväg 55
434 90 Vallda

Tel. +46 300 40 40 00 

kansli@valldagolf.se

Deer Mountain Golf AB
Org.nr. 556705-6980
Köpevillkor
Personuppgiftspolicy
Fraktpolicy

Producerad av Gomér Advertising.

cross