En golfupplevelse utöver det vanliga

Historien om Vallda Golf & Country Club tar sin början i mitten av 1990-talet när de goda vännerna Peter Teiffel, August Lindeblad, Anders Rabbe och Reine Rosén började drömma om att skapa en brittisk hedbana. Efter mycket letande fann dem 86 hektar ängsmark omgiven av ekskog i Valldadalen utanför Kungsbacka. Perfekt för att skapa en klassisk skotsk hedbana.

När väl bygglovet hade beviljats fick golfarkitekten Martin Hawtree uppdraget att designa banan. Han hämtade inspiration till banlayouten från l920-talets legendariska engelska golfbanor och i maj 2009 öppnade de nio första hålen. Bara två månader senare kunde man spela arton hål. Med karakteristiska bunkrar, ondulerade greenområden och strategiska hål som omringas av högruff är banan en utmaning oavsett handicap. En rad vägval gör spelet varierat och oförutsägbart. När man pratar hedbanor måste man också prata gräs. Hela banan är sådd med rödsvingel som tillsammans med över fyra mil dränering och sand ger torra, hårda spelytor där bollen rullar och studsar fram.

Tack vare den moderna konstruktionen, en hållbar skötsel och inte minst en stor passion har banan alltid riktigt bra spelytor. Idag rankas Vallda Golf & Country Club bland de tio bästa banorna i landet. Vi har också har fått ett omnämnande som Sveriges roligaste bana.

Träna som proffsen

I den toppmoderna träningsanläggningen kan du träna som proffsen, oavsett ålder och handicap, tillsammans med Head PRO Emil Rosberg. Emil tar också hand om barn och ungdomar som drömmer om att gå under par på Martin Hawtrees klassiska linksbana.

Ät hos stjärnorna

Oavsett om du har gått arton hål eller kopplat av på utegården är det lätt att bli hungrig. Inte minst när man känner dofterna från köket där Ingemar och Ingrid Lyxell huserar. Ingemar känner många igen från stjärnkrogen 28+ i Göteborg. Och krögarparet gör ingen besviken, antingen du lunchar, fikar eller kommer för det berömda julbordet.

Med en av landets bästa golfbanor, en restaurang i toppklass, padel, tennis, en träningsanläggning och planer på fler konferensmöjligheter och mer utrymme för medlemmarna förvandlas Vallda Golf & Country Club steg för steg till en helhetsupplevelse för hela familjen.