Medlem

Damer

Grattis till Ann Bark som vann dam KM!

2a blev Sofia Rosberg och trea Eva Björs grattis!

I år spelade 8 damer KM tack alla som ställde upp!

Även kategori KM avgjordes och Ann Bark segrade  även där! 2a blev Eva Björs och på 3e plats kom Christina Dackhammar Grattis! 

Damernas Torsdagsgolf presented by Krusovice

2 juli-10 september 2020

Från och med 27 augusti spelar vi 9 hål!

Precis som tidigare år spelar vi med Valfri Speltid Och Partner (VSOP).  Tävlingsformen är slaggolf par+5 slag från röd tee och i en klass. Markör ska vara en dam som deltar i torsdagsgolfen. Gäster är välkomna och betalar förutom tävlingsavgift ordinarie greenfee. Du anmäler dig till tävlingen på mingolf.se och du bokar en tid för spel på banan separat. Det finns tider blockade varje torsdag 16.30-17.20 som bara kan bokas av damer. De tider som inte har blivit bokade släpps fritt dagen innan.

Avgiften på 60:- betalas med kort i receptionen före start eller med Swish i Ipaden i entrén , välj herr och damgolf. Hjälps åt att dela upp er i bollarna så alla som vill kan vara med. Hör av dig till receptionen om du inte har någon att spela med. De kan se vilka som spelar damgolfen. Du kan också lägga ut en blänkare i vår Facebook-grupp Golfdamer i Vallda. Det finns damer som gärna spelar torsdagarna utom tävlan vilket också går bra men endast en i varje tävlingsboll.

Scorekort. Nu använder vi de vita neutrala korten som finns vid entrén. Glöm inte att fylla i både namn och golf-id för spelare och markör.

Resultat finns på min golf/tävling där även Order of Merit kan följas. Alternativt via tävling på Valldas Websida.

Varje torsdag är en avslutad tävling och senast en vecka efter spel finns presentkort hos Lyxells att hämta. Antalet pristagare är beroende av antalet deltagare. Mer information om fördelning av priser finns att få via receptionen. 

Årets Damgolfare Order of Merit

Poäng kommer att fördelas under årets singeltävlingar. Du kan följa placeringar i mingolf.se under senaste tävling Order of Merit. Av de 60 kronor som betalas in som anmälningsavgift till torsdagsgolfen går 5 kronor till prisbordet.

Blue Challenge Cup

En tvåmanna Scrambletävling som pågår under hela säsongen där man kan starta när som helst. 
Resultat Blue Challenge 2020    
Lag 1a 2a 3e 4e 5e 6e Totalt   Bästa tre
Bibi B/Monica P 69 74 65       208   208
Lena E/Lena B 66 74 63       203   203
Kerstin G/Annika A 70 67 67 67    

271

  201
Tina N/Karin M 62 66 65       193   193
Taimi R/Pojan L 72 68 72 70 70   352        208
                   
                   
                   

 

Tävlingsvillkor

Spelas mellan den 1 juli och 11 september 2020.  Anmälan görs i Min Golf Tävling
Spelas som tvåmanna scramble, damer från blå tee med samma lag alla omgångar.
Deltagaravgift för laget 100:- ska vara betald till tävlingsledaren via swish 0768 96 69 56 före första rundan, ange Blue Challenge och deltagare i laget.
Max 6 spelomgångar varav de 3 bästa räknas.
Reducerat spelhandicap (antalet slag enligt slopen från blå tee) enligt följande (behöver inte räknas ut det görs per automatik vid registrering av ert resultat):
Spelaren med den lägre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,5.
Spelaren med den högre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,2.
Summan av de två avrundat till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap.
Exempel: Spelare A spelhcp 17 x 0,5= 8,5, Spelare B spelhandicap 23×0,2=4,6 blir 8,5+4,6=13,1
lagets spelhcp 13.

Spel sker från röd tee vid utsatta teekulor samt i höjd med gula tee plattor enligt banguiden i hela teens bredd och max två klubblängder bakåt från tee plattan. Detta eftersom placeringen av gula teekulor kan variera och ibland vara placerad på vit tee. På grund av ombyggnad av tee på hål 1 spelas detta från gula teekulorna.
Efter utslag från tee väljer laget en boll att spela vidare från och den andra bollen flyttas till det läget. Den flyttade bollen placeras inom ett scorekort från den valda bollen inom samma område på banan och ej närmare hål. På green placeras den flyttade bollen inom en decimeter från den valda bollen och ej närmare hål.
Ex: Vald boll ligger i bunker eller pliktområde då måste den andra bollen placeras i bunker respektive pliktområde.
Spelordning är valfri inför alla slag. Den boll vars läge man väljer att spela från måste inte spelas först och andra slaget måste inte göras av bägge spelarna.
På green; när du puttat eller chippat och kommit väldigt nära hålet kan du håla ut innan din lagkamrat försöker putta eller chippa i bollen. Detta för att spara tid genom att slippa markera och vänta med att putta tills din lagkamrat slagit sitt slag.
Korrekt ifyllt scorekort med Blue Challenge angivet, bägge lagmedlemmarnas exakta handicap, signerat av en i laget samt angivande av markör och golfid. Lämnas i brevlådan efter avslutad rond. Önskvärt att markör även deltar i Blue Challenge Cup men detta är inte ett krav. 
Alla resultat redovisas på Valldas hemsida- damer regelbundet.
Lägst sammanlagda antal slag efter shcp reducering från de 3 bästa inlämnade rundorna vinner första pris. Hela anmälningsavgiften går till priser och de tre bästa lagen får pris.
Fördelning av priser: 50% går till första pris, 30% går till andra pris och resten till tredje priset. Har vi två lag med samma resultat delas första och andra priset mellan dessa och inget andrapris delas ut. Har vi tre lag eller fler med samma resultat delas hela vinstsumman lika mellan dessa. Har vi flera tvåor med samma resultat delas andra och tredje priset lika mellan dessa. Inget 3dje pris delas då ut. Har vi flera treor med samma resultat delas tredje priset lika mellan dessa.
Är något oklart i ovanstående tävlingsvillkor eller det uppstår frågor så kontakta tävlingsledare Britt-Inger Bergkvist 0768 96 69 56 eller brittingerbergkvist@gmail.com

Seriespel

Valldas damer deltar 2020 i Göteborgs golfförbunds seriespel

D22 div 2 och D50 div 2

Lagledare

Karin Emanuelsson-Rudhag
Telefon: 0704 14 00 10
karin.rudhag@gmail.com

Assisterande lagledare

Randveig Berg
Telefon: 0722 34 02 50
randveig@randveigberg.se

Är du intresserad av att vara med - kontakta Karin eller Randveig.