Medlem

Damer

Damernas Torsdagsgolf 2021 presented by Krusovice

Omgång den 26 augusti spelas valfri dag mellan lördagen den 21 augusti till söndagen den 29 augusti pga företagstävlingar under veckan.

Den 2 september och 9 september spelar vi endast 9 hål, 1-9.

Säsongen avslutas den 11 september då de herrar och damer som spelat tisdags respektive torsdagsgolf få vara med.

Tävlingsregler

Precis som tidigare år spelar vi med Valfri Speltid Och Partner (VSOP).  Tävlingsformen är slaggolf par+5 slag från röd tee och i en klass. Markör ska vara en dam som deltar i torsdagsgolfen. Gäster är välkomna och betalar förutom tävlingsavgift ordinarie greenfee. Du anmäler dig till tävlingen på Tävling -MinGolf, och du bokar en tid för spel på banan separat. Avgiften på 80:- betalas före start i samband med anmälan på MinGolf eller med Swish via Ipaden i entrén. Välj herr och damgolf. Det är tillåtet att använda bil vid behov. Tävlingsavgift ska vara betalad före start och återbetalas ej vid avbruten runda eller om anmälan till tävlingen inte gjorts.

Det finns tider blockade varje torsdag 16.30-17.20 för damgolfen. De tider som inte blivit bokade släpps på tisdag efter kl.12.00.

Vi hjälps åt att dela upp oss i bollarna så alla som vill kan vara med. Hör av dig till receptionen om du inte har någon att spela med, de kan se vilka som spelar damgolfen. Du kan också lägga ut en blänkare i vår Facebook-grupp, Golfdamer i Vallda. Det finns damer som gärna spelar torsdagarna utom tävlan vilket också går bra men endast en i varje tävlingsboll.

Scorekort. Vi använder de som finns vid entrén. Glöm inte att fylla i både namn och golf-id för spelare och markör. Kortet signeras av spelaren och markör, läggs i brevinkastet i klubbhusentren.

Resultat finns på min golf/tävling där även Order of Merit kan följas. Alternativt via tävling på Valldas Websida. Alla deltagare i tävling får även ett mail med prislista.

Varje torsdag är en avslutad tävling.  Vid 4-6 deltagare delas två priser ut. 7-14 deltagare 3 priser och vid fler än 15, 4 priser. Priserna avhämtas i receptionen och består av presentkort hos antingen Lyxells eller i shoppen.  Priser ej avhämtade senast två veckor efter tävling tillfaller damgolfen. 

HIO-pris ”B&B” (bubbel och blommor) tilldelas spelare som gjort HIO under tävlingsrond och delas ut vid avslutningen den 11 september.

Tävlingsledare Britt-Inger Bergkvist 0768 96 69 56 

Årets Damgolfare Order of Merit

Poäng kommer att fördelas under årets singeltävlingar och de sex bästa räknas. Om två eller flera spelare, efter att tillgodoräknat sig sina sex bästa placeringar hamnar på samma totalpoäng, vinner den med flest 1:a-placeringar, sedan flest 2:a-placeringar osv. Du kan följa placeringar i mingolf.se under senaste tävling Order of Merit. Av de 80 kronor som betalas in som anmälningsavgift till torsdagsgolfen går 5 kronor till prisbordet.

Eclectic

Alla som deltar i damernas torsdagsgolf deltar även i årets Eclectic.

Resultat kan följas på MinGolf/Tävling/Resultat/Order of Merit och där väljer man om man vill se Årets golfdam eller Eclectic.

Blue Challenge Cup

En tvåmanna Scrambletävling som pågår under hela säsongen där man kan starta när som helst från den 17 juni. Spelas senast den 5 september. 
Resultat Blue Challenge 2021    
Lag 1a 2a 3e 4e 5e 6e     Bästa tre
Annika A/Kerstin G 63 65 62 65         190
Randveig B/Karin R 66 68 66 67 64       196
Marie B/Ewa S 64 63             127
Karin M/Tina N 61 65 67           193
Lena B/Anki U 58 60 67 62 58            176
Anette A/Jill S 63 61 65           189
                   
                   

 

Tävlingsvillkor

Spelas mellan den 17 juni och 5 september 2021.  Anmälan görs i Min Golf Tävling före första start.
Spelas som tvåmanna scramble, damer från blå tee med samma lag alla omgångar.
Deltagaravgift för laget 100:- ska vara betald till tävlingsledaren via swish 0768 96 69 56 före första rundan, ange Blue Challenge och deltagare i laget.
Max 6 spelomgångar varav de 3 bästa räknas.
Reducerat spelhandicap (antalet slag enligt slopen från blå tee) enligt följande (behöver inte räknas ut det görs per automatik vid registrering av ert resultat):
Spelaren med den lägre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,5.
Spelaren med den högre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,2.
Summan av de två avrundat till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap.
Exempel: Spelare A spelhcp 17 x 0,5= 8,5, Spelare B spelhandicap 23×0,2=4,6 blir 8,5+4,6=13,1
lagets spelhcp 13.

Efter utslag från tee väljer laget en boll att spela vidare från och den andra bollen flyttas till det läget. Den flyttade bollen placeras inom ett scorekort från den valda bollen inom samma område på banan och ej närmare hål. På green placeras den flyttade bollen inom en decimeter från den valda bollen och ej närmare hål.
Ex: Vald boll ligger i bunker eller pliktområde då måste den andra bollen placeras i bunker respektive pliktområde.
Spelordning är valfri inför alla slag. Den boll vars läge man väljer att spela från måste inte spelas först och andra slaget måste inte göras av bägge spelarna.
På green; när du puttat eller chippat och kommit väldigt nära hålet kan du håla ut innan din lagkamrat försöker putta eller chippa i bollen. Detta för att spara tid genom att slippa markera och vänta med att putta tills din lagkamrat slagit sitt slag.
Korrekt ifyllt scorekort med Blue Challenge angivet, bägge lagmedlemmarnas exakta handicap, signerat av en i laget samt markören och lämnas till kansliet eller i brevlådan efter avslutad rond. Önskvärt att markör även deltar i Blue Challenge men detta är inte ett krav. Det går bra att använda ett digitalt scorekort via OnTag som markören sänder till brittingerbergkvist@gmail.com
Alla resultat redovisas på Valldas hemsida- damer regelbundet.


Lägst sammanlagda antal slag efter shcp reducering från de 3 bästa inlämnade rundorna vinner första pris. Hela anmälningsavgiften går till priser och de tre bästa lagen får pris.
Fördelning av priser: 50% går till första pris, 30% går till andra pris och resten till tredje priset. Har vi två lag med samma resultat delas första och andra priset mellan dessa och inget andrapris delas ut. Har vi tre lag eller fler med samma resultat delas hela vinstsumman lika mellan dessa. Har vi flera tvåor med samma resultat delas andra och tredje priset lika mellan dessa. Inget 3dje pris delas då ut. Har vi flera treor med samma resultat delas tredje priset lika mellan dessa.
Är något oklart i ovanstående tävlingsvillkor eller det uppstår frågor så kontakta tävlingsledare Britt-Inger Bergkvist 0768 96 69 56 eller brittingerbergkvist@gmail.com

Seriespel

Valldas damer deltar 2022 i Göteborgs golfförbunds seriespel

D50 div 3 och D60 div 3

Lagledare

Karin Emanuelsson-Rudhag
Telefon: 0704 14 00 10
karin.rudhag@gmail.com

Assisterande lagledare

Randveig Berg
Telefon: 0722 34 02 50
randveig@randveigberg.se

Är du intresserad av att vara med - kontakta Karin eller Randveig.