Menu

DAMER

Damgolfen

Spelas torsdagar med Valfri Starttid Och Spelpartner (VSOP). Det finns reserverade tider på torsdagar för damer 16:00-17:20, de tider som inte är bokade släpps tisdag 12:00 för allmän bokning.

Spelas 4 maj till den 14 september.

29 juni spelas Ladies Invitation, damgolfen inställd.

Torsdagen den 24 augusti är flyttad till onsdag 23 augusti och den 31 augusti är flyttad till den 30 augusti. 7 september är flyttad till onsdag 6 september.

”Race to Barsebäck” ingår i vissa torsdagar och i ordinarie tävlingsavgift. Priser i bägge klasserna för spel på vår systerklubb Barsebäck Golf & CC. Sponsor Roséns.

Order Of Meritpoäng samma som för torsdagsgolfen, följande torsdagar ingår: 11 maj, 25 maj, 1 juni, 22 juni,  20 juli,  10 augusti

Tävlingsregler 

Regler för golfspel, Lokala regler samt vid var tid gällande tillfälliga lokala regler.

Anmälan görs på Min Golf före start och samtidigt betalas tävlingsavgiften 80:-.

Tävlingsavgiften återbetalas ej vid bruten runda eller om man glömt anmäla sig till tävlingen. För återbetalning måsta avanmälan till tävlingen ske före 18.00 tävlingsdagen.

Gäst är välkommen att delta och betalar ordinarie gällande greenfee.

A klass upp till hcp 19,9 och B klass hcp 20,0-40,0

A klass spelar slaggolf dvs par+5 och B klass spelar poängbogey, bägge från röd tee.

Markör måste vara en annan dam som deltar i torsdagsgolfen.

Förtryckta scorekort används, de ligger i entrén till klubbhuset. Fyll tydligt i namn och golfid för både spelare och markör. Läggs efter signering i brevinkastet i klubbhusentrén.

Resultat:  Finns på min golf/tävling där även Order of Merit kan följas.

För att det ska bli en klass med priser, Order of Meritpoäng och Eclecticregistrering på tävlingsdagen krävs 4 deltagare. Klasserna har separata Order of Merit och Eclectic.

De åtta bästa resultaten räknas för Order of Merit. Man får Order of Meritpoäng i den klass man spelar i vid varje tävlingstillfälle. Det innebär att man kan ha poäng i bägge klasserna. Om två eller flera spelare, efter att ha tillgodoräknat sig sina åtta bästa placeringar hamnar på samma totalpoäng, vinner den med flest 1:a-placeringar, sedan flest 2:a-placeringar osv.

Priser: Av de 80 kronorna går 5 till OoM och 5 kronor till Eclectic.

Torsdagar delas 1 pris 300:- ut/klass upp till 7 deltagare. 8 deltagare och fler delas 2 priser ut 300:- och 200:- i varje klass.

Pris avhämtas inom 2 veckor i annat fall tillfaller det Damgolfen.

Det är tillåtet att spela banan samma dag innan damgolfaktiviteter men ej vid KM.

Blue Challenge

Spelas mellan den 1 maj och 14 september.  Anmälan görs i Min Golf Tävling före första start, OBS den ligger som tävling den 1 maj.
Tvåmanna scramble från blå tee med samma lag alla omgångar.
Deltagaravgift för laget, 100:- ska vara betald till tävlingsledaren Kerstin Gredevik via swish 0709 94 87 79 före första rundan, ange Blue Challenge och deltagare i laget.
Max 6 spelomgångar varav de 3 bästa räknas.
Reducerat spelhandicap (antalet slag enligt slopen från blå tee) enligt följande (behöver inte räknas ut det görs per automatik vid registrering av ert resultat):
Spelaren med den lägre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,5.

Spelaren med den högre spelhandicapen multiplicerar sin spelhandicap med 0,2.
Summan av de två avrundat till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap.
Exempel: Spelare A spelhcp 17 x 0,5= 8,5, Spelare B spelhandicap 23×0,2=4,6 blir 8,5+4,6=13,1
lagets spelhcp 13.

Efter utslag från tee väljer laget en bolls läge att spela vidare från och den andra bollen flyttas till det läget. Den flyttade bollen placeras inom ett scorekort från den valda bollen inom samma område på banan och ej närmare hål. På green placeras den flyttade bollen inom en decimeter från den valda bollen och ej närmare hål.
Ex: Vald boll ligger i bunker eller pliktområde då måste den andra bollen placeras i bunker respektive pliktområde.
Spelordning är valfri inför alla slag. Den boll vars läge man väljer att spela från måste inte spelas först och andra slaget måste inte göras av bägge spelarna.
På green; när du puttat eller chippat och kommit väldigt nära hålet kan du håla ut innan din lagkamrat försöker putta eller chippa i bollen. Detta för att spara tid genom att slippa markera och vänta med att putta tills din lagkamrat slagit sitt slag.
Korrekt ifyllt scorekort med Blue Challenge angivet, bägge lagmedlemmarnas exakta handicap och spelhcp för dagen signerat av en i laget samt markören och lämnas till kansliet eller i brevlådan efter avslutad rond. Önskvärt att markör även deltar i Blue Challenge men detta är inte ett krav. Alla resultat redovisas regelbundet på Valldas hemsida under damer.

Priser: Alla startavgifter går till prisbordet.

Ladies Invitation

Torsdag den 29 juni spelas Ladies Invitation som sponsras av Vallda Golf & Country Club. Bjud in en väninna från en annan klubb som får möjlighet att i lag med dig spela vår fina bana. Anmälan sker till receptionen samtidigt som tävlingsavgiften  betalas. I avgiften ingår gäst greenfee, fralla med dricka, lunch inkl kaffe med kaka samt prisbord. Tänk på att var och en i laget måste ha minst x registrerade hcp rundor under de senaste tolv månaderna för att få ta del av prisbordet.

Avslutningstävling

Lördag den 16 september blir det avslutningstävling för dam och herrgolfen. De som deltagit i minst tre torsdagstävlingar under säsongen är välkomna att delta. Alla är naturligtvis välkomna till prisutdelningen för säsongen som sker efter tävlingen den dagen. Mer information kommer.

Vallda G&CC Match Cup

I år spelas en matchcup med hcp där både damer och herrar är välkomna att delta. Anmäl på Min golf senast 14 april då även tävlingsavgiften 150:- betalas.

Damer spelar röd tee och herrar gul tee.

Tävlingsledning : Kerstin Gredevik kerstin@gredevik.se och Britt-Inger Bergkvist (Bibi) brittingerbergkvist@gmail.com

Resultat Blue Challenge 2022    
Lag 1a 2a 3e 4e 5e 6e     Bästa tre
                   
                   
                   
                   
                        
                   
                   
                   

Seriespel

Valldas damer deltar 2023 i Göteborgs Golfförbunds seriespel

D50 div 2 och D60 div 3

Lagledare

Karin Emanuelsson-Rudhag
Telefon: 0704 14 00 10
karin.rudhag@gmail.com

Assisterande lagledare

Randveig Berg
Telefon: 0722 34 02 50
randveig@randveigberg.se

Är du intresserad av att vara med - kontakta Karin eller Randveig.

Kontakta oss

Vallda Golf & Country Club

Vallda golfväg 55
434 90 Vallda

Tel. +46 300 40 40 00 

kansli@valldagolf.se

Deer Mountain Golf AB
Org.nr. 556705-6980

Producerad av Gomér Advertising.

cross